Burcunuz için en iyi ev bitkisi

Ağustos 20, 2020


Eviniz için bir bitki siparişi vermek gayet kolay görünebilir, ancak eviniz ve kendiniz için doğru bitkiyi seçmek için aslında düşünecek çok şey var. Bitkilerin çeşitli mizaçları, yaşam süreleri ve bakım rutinleri vardır, bu nedenle de ev bitkileriniz yaşam tarzınıza uymalı ve tıpkı eviniz gibi kişiselleştirilmelidir. Hangi bitkinin sizin mizacınızla uyum sağlayacağınızı bilmiyor musunuz, o zaman seçimi yıldızların karar vermesine izin verin.

Koç Burcu: Kaktüs


Sen ortalıkta dolanacak biri değilsin Koç, ve kesinlikle küstah olduğun ve bir açıklama yapmanla tanınıyorsun. Bu nedenle, kişiliğinizi evinize kanalize etmek için ihtiyacınız olan şey bir kaktüs olabilir. Kaktüsler çöl ortamında büyür, ancak birçok farklı çeşit evinizin içinde gayet iyi çalışır . Bir kaktüsle, gördüğünüz şey elde ettiğinizdir, bu da kendi hayatınızda tam olarak uğruna çabaladığınız şeydir. Koç burcu, bitki bakmayı bir spor olarak görebileceği gibi, hızlıca tüm ilgisini de kaybedebilir. Bu yüzden, çok fazla sulama veya kapsamlı bakım gerektirmeyen kaktüsler, Koç burcu için idealdir.

Boğa Burcu: Para Çiçeği (Jade plant)

Güzellik gezegeni Venüs tarafından yönetilen bir toprak burcu olarak, çok çeşitli bitki yetiştirmeye açık olabilirsiniz. Güvenilirsin, kararlısın ve işler zorlaşsa bile işleri dışarıda bırakma eğilimindesin. Para bitkisi gibi bir şey senin için iyi çalışır. Sakinleştirici bir varlık olmasının yanı sıra, bu bitki evinizdeki hemen hemen her dekor temasına uyum sağlayacaktır. Bu aynı zamanda kendine çok fazla dikkat çekmeyen bir bitkidir - çoğu durumda sakin ve toplanmış bir kişi olarak takdir edebileceğiniz bir şey. Feng shui uygulayıcıları, pozitif enerji getirmek için evlerininin veya işyerlerinin etrafına para ağacı yerleştirir. Ayrıca gövdesi ve stili Boğa burcunun stiline oldukça uyumludur.

İkizler Burcu: Hava Bitkisi (Tillandia)


Bir hava işareti olarak, bu bitkinin adı biraz birbirine uyuyor gibi görünebilir, ancak bu bitkiler kişiliğinize çok yakışıyor. Bağlanmayı seven biri değilsin, bir açıklama yapmak istiyorsun ve her türlü duruma inanılmaz derecede adapte olabiliyorsun. Bu eğlenceli küçük çiçekli yeşil arkadaşların hantal kökleri yoktur ve toprağa gömülmeleri gerekmez. En iyi hava sirkülasyonu ile çevrili asılı bitkiler olarak işlev görme eğilimindedirler, böylece onları evinizde bir alandan diğerine kolayca taşıyabilirsiniz. İşleri değiştirmekte rahat ve kendi hayatınız söz konusu olduğunda inanılmaz derecede esnek biri olarak, bu bitkinin istekli çok yönlülüğünü ve evde bir yerden bir yere hareket etme yeteneğini takdir edebilirsiniz. Ayrıca, çoğunlukla havada geliştikleri için bu bitkilerin bakımı zahmetsizdir.

Yengeç Burçu: Küstüm çiçeği, mimoza


Merhametli ve hassassınız ve başkalarına bakmayı sevdiğinizden, burcunuz pet ve bitki bakımı için ideal, bu nedenle Mimosa pudica sizin için mükemmel bir seçim olabilir! Yengeç burcu, bir anda çok utangaç olurlar, diğer anda ise açıksözlü ve cesur olarak ortaya çıkarlar. Adı zaten eğlenceli olsa da, bu bitkiler en çok duyarlılıkları ile bilinir. Yapraklarına dokunulduğunda hızla kendi içlerine katlanırlar. (Bunu bitkiye sürekli olarak yapmanın bitkiyi zamanla zayıflatacağını unutmayın.) Mimoza çiçeği, sevgi dolu doğanıza hitap eden renkler olan pembe, sarı veya mor tonlarında küçük dairesel çiçekler üretme potansiyeline sahiptirler.

Aslan Burcu: Yaprak güzeli Begonya, Begonya Rex


Aslan burçları, aşırılıklarda yaşamayı severler. Bazen insanlardan kopuk kalmak isterler, diğer yandan ise kalabalık ve yoğun bir sosyal hayat yaşar. Aslan burçları açıklama yapmayı sever, renkli bir kişilikleri vardır ve içinde bulunduğu her odanın dikkatini nasıl çekeceğini biliyordur. Bu yüzden Begonya rex,  gibi bir bitki size tamamen uyuyor. Bu bitkiler, kim olduğunuzu sergilemenizi ve ev tarzınızı vurgulamanızı sağlayacak çeşitli renk ve stillerde gelir. Diğer bitkilerle çevrili olduklarında hakim olma eğilimindedirler ve hemen dikkat çekerler. Ayrıca, kendi kendine yeterli olma eğilimindedirler ve diğer bitki türlerine kıyasla çok az bakım gerektirirler; bu, bağımsız doğanız göz önüne alındığında şiddetle takdir edebileceğiniz bir şeydir.

Başak Burcu: Dua çiçeği


Başak burçları, methodik ve felsefik bir karaktere sahiptir. Analitik bir zihinle, kendi düşünce tarzlarında yaşarlar. Münzevi ve her şeye belirli bir şekilde sahip olmaktan hoşlanan Başaklar'ın, bu özellikleri dua çiçeği ile ilişki kurmasına yardımcı olacaktır. Heyecan verici desenleri nedeniyle popüler bir ev bitkisi seçimi olma eğilimindedirler (birkaç çeşidi vardır, bu yüzden zevkinize uygun bir tane bulun), ancak aynı zamanda başka ilginç bir sebeple de bilinirler. Geceleri yaprakları, sanki dua ederken ellerini katlarlarmış gibi kıvrılma eğilimindedir. Dünyadan uzaklaşmaktan ve düşüncelerinizle baş başa kalmaktan hoşlanan biri olarak bu bitkinin doğasını anlayabilirsiniz. Tam olarak ilgilenilmesi zor olmasalar da, dua bitkilerinin takip edilmesi gereken belirli ihtiyaçları vardır. Ayrıntılara çok dikkat ettiğiniz ve kendi başınıza titiz davranabileceğiniz için, sizin gibi birinin katı parametrelerle hiçbir sorunu olmayacaktır.

Terazi Burcu: Barış Çiçeği


Huzurlu, uyumlu ve güzel şeylerden hoşlanan terazi burcu için mükemmel bitki uyumu mu? Tabiki de Barış çiçeği. Bu beyaz çiçekli bitkiler, modern evlerde en çok tercih edilen çiçeklerdendir ve yerleştirildiği odaya sofistike bir hava katar. İhtiyaçlarında fazla talepkâr olmayan bu çiçek, terazi burcunun barışçıl ve uyumlu havası ile birebir uyumlu. Güzelliği seven Venüs tarafından yönetilen Terazi için, barış çiçeğinin ortama katacağı, görsel güzellik ve romantizmden bahsetmeye ise gerek bile yok. Bonus olarak, evinize uyum getirme arzunuza hitap eden bir barış işareti oldukları gibi bir üne sahiptirler.

Akrep Burcu: Sinekkapan bitkisi


Akrepler, yaşamda kendi yollarını takip eden şiddetle bağımsız burçlardır. Başkalarına güvenmekte zorlanırlar ve çok ilgi çekici birini bulana kadar arkadaşlık aramazlar. Göz korkutucu, gizemli görünebilir ve kendinize saklamaktan hoşlanırsınız, bu yüzden bir Venüs sinek kapanı sizin için harika bir seçimdir. Kendinizi bir Venüs sinekkapanına çekilmiş bulursanız, benzer nitelikleriniz nedeniyle mantıklıdır. Bu bitkiler yaygın olarak bilinirler, ancak korkutucu varlıkları nedeniyle genellikle ev bitkileri olarak düşünülmezler. Oldukça çekingen olma eğilimindesiniz ve biri çok yaklaşırsa, kendinizi korumak için çabucak yakınlaşırsınız. Dolayısıyla, bir saldırgan onu tetiklemeye cesaret ettiğinde sinekkapanının neden ağzını hızla kapattığını anlamak sizin için kolaydır. Ayrıca, bu bitkiler nektarlarıyla ve yumuşak mavimsi bir parıltı yayarak böcekleri çekmeye meyillidir.

Yay Burcu: Paşa Kılıcı


Yaylar, yeni şeyler keşfetmeyi, seyahat etmeyi ve deneyimlemeyi severler. Ancak insanlar onları anlamadıklarında sabırsız olabilirler. Uyarlanabilirliğiniz, biraz umursamaz davranışınız ve açıklama yapan kişiliğiniz nedeniyle, kaynana dili olarak da bilinen Paşa kılıcı eviniz için çok uygun. Bu bitkiler inanılmaz derecede uzun ve dayanıklıdır ve onları nereye koyduğunuza bakılmaksızın herhangi bir alanı güçlü olarak vurgularlar. Ayrıca, uğrayabilecekleri herhangi bir ihmal veya kötüye kullanımdan bağımsız olarak hayatta kalma yetenekleri nedeniyle bakımı en kolay bitkilerden biri olma konusunda üne sahiptirler. Her zaman hareket halinde olan ve hayatını sizin gibi yaşayan biri için, dürüst olmak gerekirse, asgari denetim gerektiren bir bitkiye ihtiyacınız var. Bu bitkilerin havayı temizlemeye yardımcı olduğu, hastalıkları ve alerjileri önlemede etkili olduğu bilinmektedir. Bir bonus olarak, aynı zamanda iyi şansı teşvik etme eğilimindedirler, bu da sınırsız iyimserlik duygunuzla ve çoğu şeyde iyiyi görmenizle iyi sonuç verir.

Oğlak Burcu: Ardıç Bonsai


Geleneksel, inatçısınız ve adanmış bir şekilde sıkı çalışmaya değer veriyorsunuz. Bu sizi ardıç bonsai ağacı için çok uygun kılar. Bonsai, tam boyutlu bir ağacın şeklini taklit etmek için saksılarda küçük ağaçlar üretmenin asırlık sanatıdır. Yetiştirme teknikleri titiz şekillendirme, budama, kök küçültme, şekillendirme, çömlekçilik, aşılama ve yaprak dökümü gerektirir. Basit görünse de, kanmayın; bonsai, hatırı sayılır ve titiz bir miktarda özveri ve uygulama gerektirir. Ancak sizin gibi ayrıntılara büyük önem veren ve ona hak ettiği zamanı vermeye istekli biri için başarılı olacağınızdan şüphe yok. 

Kova Burcu: Kukumav kaktüs-Huernia Zebrina


Zodyak alemindeki en eşsiz burçlardan biri olarak görülüyorsunuz ve bu şekilde görünmek hoşunuza gidiyor. Devrimci Uranüs ve çalışkan Satürn tarafından yönetilen bir hava burcu olarak, ilerici ve biraz eksantrik yapınızdan dolayı,   Karşılaşabileceğiniz bitkilerin çoğundan farklı bir bitkiye ihtiyacınız var. Genellikle bir pencere pervazında rastladığımız bitkilerden değil, bir bilim kurgu romanından fırlamışçasına bir bitki olarak Kukumav kaktüsü, burcunuza en uyumlu bitki. Bununla birlikte, bu egzotik bitkiler kesinlikle türünün tek örneğidir ve çok fazla sulama veya bakıma ihtiyaç duymazlar, bu da sizin rahat ve özgür ruhunuzu mükemmel şekilde tamamlar.

Balık Burcu: Tesbih çiçeği (String of pearls)


Neptün'ün yönettiği bir su burcu olarak, doğuştan hayalperest birisiniz.  Ayrıca inanılmaz derecede özverili ve akıcı bir insansınız. Bir dizi inci gibi eğlenceli ve anlaşılır bir şeyi kolayca üstlenebilirsin . Küçük ampulleri her yere dökülürken bu bitkilere bakmak eğlenceli olmakla kalmıyor, aynı zamanda inanılmaz derecede az bakım gerektiriyorlar ve evinizin etrafındaki birçok ışığa ve alanlara hemen hemen uyum sağlayabiliyorlar. Ayrıca bazıları, minicik beyaz çiçeklerinin hoş bir kokusu olduğunu söylüyor, bu da sadece çekiciliğini artırıyor.



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe