Çocuklara, yaşlarına göre ev işi görevleri vermek

Haziran 26, 2020

Günlük görevler, çocukların daha sorumlu olmalarına yardımcı olmakta büyük rol oynamaktadır. Bu görevler, çocuklara sadece disiplini öğretmekle kalmaz, aynı zamanda çocuklara kendilerini ve yaşadıkları yeri temiz tutmaya da katkıda bulunmayı da öğretir. Her çocuğun yapabileceği ev işi miktarı değişir, bu nedenle görev listesini doldurmadan önce uygun yaş ve seviyeye göre görevler belirlediğinizden emin olun. Aşağıda yaş gruplarına göre düzenlenmiş ev işleri listelerini görebilirsiniz. Bunları örnek alabilir, ya da kendi yaşam tarzınıza göre kendi listelerinizi oluşturabilirsiniz.


Şunu da unutmayın, ev işlerini çocuklarınızla paylaştığınızda, evinizi daha kısa sürede organize edip, aile olarak birlikte geçireceğiniz zamanı artıracağınızı unutmayın. Onun yapabileceği işleri, onun yerine siz yaparken, sorumluluk almasını engellemenin yanı sıra, onunla geçireceğiniz vakitin de azalmasına sebep oluyorsunuz.


8 yaş üstü olan çocuklarınız için daha önce paylaştığım Rüya Kapanı görev listesini indirebilirsiniz. 8 yaş altı için ise eğer Unicorn seven bir kız çocuğunuz varsa aşağıdaki Unicorn görev listesini google drive üzerinden indirebilirsiniz.

Unicorn görev listesini indirmek için buraya tıklayınız.



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe