Neden sadece beyaz yatak örtüleri kullanmalısınız!

Mayıs 08, 2020



Dünyanın dört bir yanındaki otellerin beyaz yatak örtüsü kullanmasının tabii ki de bir sebebi var.

İnstagram ve Pinterest'de gördüğünüz yatak odası tasarımı fotoğraflarının ortak noktasını hiç fark ettiniz mi? Beyazlığıyla göz alıcı bir çarşaf ve yastıklar.
Kesinlikle bembeyaz, tertemiz görünümlü ve sade çarşafların, uyku zamanı geldiği zaman, kendinizi tüm rahatlığıyla yatağa bırakma ile alakası var. Neden mi? Beyaz demek sakinliktir demektir ve yatak odanızdaki en büyük obje olan yatak, yatak odasına girdiğinizde odak noktanızdır. Eğer yatak çarşafları, çok renkli ya da desenleri çok karmaşık ise bulunduğunuz ortamın dağınık olduğunu hissetmenizi ve karışıklık duygusuyu yaşamanıza sebep olur. Bu da kaliteli bir uyku için, gereken rahatlama ve sakinlik duygusuyla eşleşemez. Bitin gün zaten karmaşa bir hayatın içerisinde yaşıyorsanız, tek ihtiyacınız olan karmaşıklık duygusundan uzaklaşmaktır. Hala emin olamadınız mı, bir elinize düz beyaz bir kağıt alın, diğer elinize de rengarenk deseni bir kağıt alın. ikisine de bir dakikaya yakın bir süre bakın ve hangisinin sizi daha çok sakinleştirdiğini göreceksiniz.


Beyaz yatak takımı seçimi yapmanızın tabii ki  başka sebepleri de var. Beyaz, yatak odanızdaki her dokuya, aksesuara mükemmel bir zemin oluşturur. Düşünsenize düz beyaz bir pantolon üzerine giyeceğiniz bluz rengi alternatifleri ne kadar da çok değil mi? Beyaz çarşafları seçmenizdeki bir diğer etken de, renkli çarşaflarınızı 40 derecede yıkamanıza rağmen belli bir zamandan sonra renkleri soluklaşır ve eski bir görünün elde ederler, buna rağmen beyaz çarşafları 90 derecede yıkamanıza rağmen asla solmazlar, üstüne bir de mükemmel bir yıkama hijyeni sağlamış olursunuz. Beyaz çarşafların, çabuk lekelendiğini mi düşünüyorsunuz, artık süpermarketler beyazlaştırıcı deterjanlarla dolu. Bir de beyaz çarşafların aslında daha çabuk kirlendiği değil, diğer renkli çarşaflarla aynı oranda kirlenip bunu renginden dolayı daha kolay anlamamızı sağladığından, aslında hijyen ve cilt sağlığımız açısından da faydası vardır.



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe