Anneler Günü'nde Anneniz ile izlemek için 15 film

Mayıs 07, 2020



Bu yıl anneler gümü karantina'da geçeceğinden, ne annenizi dışarıda güzel bir kahvaltıya ne de sinemaya götürmek mümkün değil. Hatta eğer aynı evde yaşamıyorsanız, bu yıl anneler gününü sanal bir birliktelik, görüntülü arama ile geçireceksiniz. Eğer aynı evde yaşıyorsanız, ikinize özel bir film gecesi düzenleyebilirsiniz. Aynı evde değil misiniz o zaman ayrı mekanlarda aynı anda aynı filmi izlemeye ne dersiniz. Netflix Parti uygulaması , her ikinizin de aynı anda filmi izlemesine izin verir ve hatta film sırasında sohbet etmenize izin verir. Netflix’de olmayan bir film izleyecekseniz de; Facetime, Zoom,i Google Duo gibi programları çalıştırır ve sanal olarak bir araya gelebilirsiniz. Tabi filmi aynı anda iznleyebilmek için play’e aynı anda bastığınızdan da emin olur. Eee tabi patlamış mısırları da bir zahmet unutmayın. İşte anneler günü için, günün anlamına en uyacak film listesi.

1- Breakfast Club (İmdb: 7.9) 



 Breakfast Club, tüm zamanların en sevilen klasik filmlerinden biridir, bu da annenizle kesinlikle izlemeniz gerektiği anlamına gelir. Beş lise öğrencisi, aldıkları ceza nedeniyle Cumartesi gününü birlikte geçirmek zorundadır. İlk bakışta birbirlerinden tamamıyla farklı olduklarını düşünürken, günün sonunda düşündüklerinden daha fazla ortak noktaları olduklarını fark ederler. 
 
2- Mamma Mia (İmdb: 6.4) 




 Bu anne – kız ikilisi, film bittikten sonra bile filmin müziğini mırıldanmanıza neden olacak. Muhteşem bir Yunan adasında geçen film, bir genç kızın, üç potansiyel babasını annesine söylemeden düğününe davet etmesiyle ilerler. 

 3- 13 going 30 (Imdb: 6.2)


 2004 yapımı olan bu film, bir klasik olmasa da kesinlikle anneniz ile izlemeniz gereken filmler listesinin başında yer alıyor.Jennifer Gardner doğum gününde bir dilek tutan 13 yaşındaki bir kızı canladırdığı filmed, ertesi gün 30 yaşında uyanmasıyla olaylar gelişir. 

 4- When Harry Met Sally (Imdb: 7.6)


 When Harry Met Sally, izleyebileceğiniz en klasik aşk ve dostluk hikayelerinden biri olduğundan kesinlikle görülmesi gereken filmlerdendir. 

 5- Freaky Friday (Imdb: 6.1)


 Hepimizin geçmişte annelerimize çok kızdığı ve çatıştığı zamanları olmuştur. Annelerin ise çocuklarının çok zor olduğunu düşündüğü zamanlar…İster 1976 klasiğini Jodie Foster ile izleyin, ister 2003’te Jamie Lee Curtis ile yeniden çekilen versiyonunu izleyin. 

 6- Pretty Woman (Imdb: 7.0)


Richard Gere ve Julia Roberts bu filmde çok farklı sosyal sınıflardan iki kişidir. Zengin bir iş adamı, yüksek toplum partilerine eşlik etmesi için güzel bir kadın işe aldığında, her ikisi de iyi bir insan olmanın gerçekte ne anlama geldiğini öğrenir. Bu 1990 klasiği yetişkin yaşıtda kızları olan anneler için en iyi seçimlerden biridir. 

 7- Dirty Dancing (Imdb: 7.0)


 1987 yapımı film, kampın dans eğitmenine aşık olana kadar yazını ailesiyle birlikte geçirmekten heyecan duymayan bir genç kız olan Baby'nin hikayesini anlatıyor. Ailesi Baby’nin yaz tatilini nasıl geçirdiğini öğrendiğinde olaylar da başlar. 

 8- Gone with the Wind (Imdb: 8.1)


 Annenizle zamanda geriye yolculuk edin ve Scarlett O’Hara'nın İç Savaş döneminde Güney'e doğru ilerlemesini izleyin. Bu 1939 klasiği tarih ve romantizmle dopdolu. İzlenmesi gereken bir anne- kız filmi. 

 9- Mother's Day (Imdb: 5.7)


Anneler Günü için belki de en uygun film Anneler Günü'dür. Dört ailenin hayatını ve annelerinin özel gününe giden günlerini takip ediyor. 

 10- Book Club (Imdb: 6.1)


 Dört arkadaş 30 yıldır kitap kulübü olarak bir araya geldi, ancak daha sonra 50 Shades of Grey ile mücadele etmeye karar verdi. Açıkçası, bu onların yaşamlarında ve ilişkilerinde dalgalanma etkilerine neden olur. Eğer bir şey varsa, oyuncu kadrosuna dikkat et: Jane Fonda, Diane Keaton, Mary Steenburgen ve Candice Bergen . 

 11- Lady Bird (Imdb: 7.4)


 Bu film, Anneler Günü’ne en uygun filmlerden biridir. , Marion McPherson Sacramento'da iki çocuğunu yetiştiren çalışkan bir hemşire. Her birine olan sevgileri aşikardır, ancak aynı zamanda kaotik, genellikle kaba ve ilişki kurmamak oldukça zordur. 

 12- Room (Imdb: 8.1)


 Brie Larson, Odadaki Ma rolünde Oscar'a layık bir performans sergileyerek, Oğlu Jack (Jacob Tremblay) ile bir odada 7 yıldır esir tutulan bir karakteri oynar. Kaçtıkları zaman, normal yaşama uyum sağlamaları o kadar da kolay değildir. İyi bir drama / gerilim sevenler için Anneler Günü'nde izlemek için mükemmel bir film. 

 13- The Parent Trap (Imdb: 6.5)


 Hem çocuklar hem de yetişkinler Nick Parker'ın Dennis Quaid ve Elizabeth James olarak Natasha Richardson'ın oynadığı bu filmin tadını çıkaracaklar. 

 14- The Kids Are Allright (Imdb: 7.0)



 İki genç ortak biyolojik babalarıyla tanışır ve ona alışılmadık yaşamlarının nasıl olduğunu gösterir. 

 15- Because I said So  (Imdb: 5.7)



 “Ben sana söylemiştim.” Bu cümle nasıl da herkese tanıdık geliyor değil mi? Diane Keaton, kızının (Mandy Moore) umutsuzca bir erkek arkadaş bulmasını isteyen meraklı bir anne tasvir eder.








You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe