Bir maceracı'nın zirve fotoğrafları!

Mart 29, 2013


Fotoğraf ile ilgiliyseniz şu deyimi hep duymuşsunuzdur : “Kuralları yık”. İşte geçtiğimiz günlerde bir fotoğrafçı kuralları tamamıyla yıktı, fakat farklı bir açıdan…

Vitaliy Raskalov, rus bir fotoğrafçı, sıradan biri değil, yüksek gökdelenlere, kulelere korkusuzca tırmanan isim yapmış bir maceracı. Çektiği fotoğraflar birer proje işi, yani bir geziye gitmiş ve kamerası boynunda asılı bir halde şipşak çekim yapan fotoğrafçılardan ayrı bir yerde yer alıyor.

Arkadaşlarıyla bir ekip halinde çalışıyor ve daha önce benzeri projelerle bir çok dünyaca ünlü gazeteye çoktan haber olmuş. Arkadaşları ile normal bir turist gibi Piramit’lere bilet alıp giriş yapıyor ve Piramit’Lerin kapanmasına yakın bir zamanda sfenkslerden birinin içine saklanıyor. Tüm alanın boşalması ve görevlilere yakalanmadan Piramit’in tepesine tırmanmak için 5 saate yakın bir sure gizlenerek bekliyor ve güvenli ortamı bulduklarında Piramit’İn tepesine çıkarak planladığı projeyi gerçekleştiriyorlar.
 Bunu yapmasının en önemli nedeni olarak “yıllardır gördüğümüz birbirinin aynısı olan Piramit fotoğraflarından sıkılmıştım” açıklaması yapıyor. Fotoğraflara baktığınız zaman gerçekten dakikalarca bakasınız geliyor, çünkü Piramit’Leri hiç görmediğimiz tamamıyla farklı bir açıdan fotoğraflamış. Kendisinin daha önceki projelerinden biri de Moskova’daki Mercury Site Tower’ın tepesine gizlice tırmanarak çektiği fotoğraflar var ki bu fotoğraflar da oldukça ses getirmişti.

Fotoğraflarına ulaşabileceğiniz birkaç link altta yer alıyor, en önemlisi fotoğrafçının fotoğraflarında yer alan copyright kısmının ne kadar küçük olduğunu görebilirsiniz. Birbirinin aynısı olan milyonlarca fotoğrafı çekip, üzerine kocaman harflerle ismimizi kazıyan bizler için biraz utanç verici. Fotoğraflar, zaten sahibinin imzasını başlı başına taşıyor.

  http://raskalov-vit.livejournal.com/ http://500px.com/Raskalov http://freeyork.org/photography/photographer-vitaliy-raskalov

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe