Hayat normal akışında...

Şubat 23, 2011

Hala Sharm'dayım, bütün bu kriz dönemini bir gece hariç gayet sakin olarak geçirdim. Protestoların henüz ikinci gününde akıllılık edelim, bozdolabını dolduralım diye Metro'ya gittiğimizde tüm rafların bizden daha akıllılar tarafından boşaltılmış olduğunu gördüğümüzde, ilk işimiz eczane'ye koşturup birkaç kutu bebek maması almak oldu. Sebze, yağ, un, ekmek,şeker, et, ucuz makarna, ucuz tuvalet kağıdı reyonları tamamıyla boştular. Ha bir de domates sosu reyonu boştu ki, bu da Sean'un "bloddy Itallians" yorumuyla paniğin mimarlarını anlamamıza yetti. Neyse ki evimizin sokağındaki market panikçilerin işgaline uğramamıştı, bu sayede birkaç donmuş tavuk, makarna, pirinç ve ne bulduysam alabildim. Bir de su tabiki...



Zaman gösterdi ki panikçi dediklerimizin ne kadar doğru bir seçim yaptıklarını anlamış olduk, tüm gıda stoğu Kahire'den geldiği için Kahire yolunun kapanmasıyla yeni stokların gelmesi de iptal oldu. Neyse ki sigara kullanmıyordum, Sean bulduğu Mısır sigaralarını tüketti ki kimi marketlerde o bile tükenmişti. Benzin limitli veriliyordu, bu da benzincide deli bir kuyruk oluşması sebebiydi. Bankalar kapalıydı, bu da bankadan para çekemediğimiz için parasız kalma sebebimiz oldu.Bankalardan para çekebilmek hala zor, HSBC olaylardan beri çalışmıyor, ATM'lerde ise para bulabilmek büyük bir şans. Sms servisi ve internet çalışmıyordu, ilk günlerde arama sırasında da sıkıntılar çektik. Mc Donalds'ın bile stoğu tükenmişti diyeyim siz anlayın.
Metro'dan döndüğüm gece telefon geldi ve sansasyonel bir haber Bedevilerin bir alışveriş merkezine ve Old Market'de biz mağazaya saldırdığı üzerineydi. İşte o telefondan sonra kafamda soru işaretleri çakmaya başladı, anne olmasaydım telaşlanacak hiçbir şey yoktu ama annelik duygusu o soru işaretlerini hızla çaktırıyormuş kafada onu da öğrendim. Neyse ki sabah haberin sansasyon olduğu geldi.
Turizm sektörü neredeyse durmuş durumda, kimi otel ve dalış merkezleri masraflardan kurtulmak için Şubat ayı boyunca kapalı kalma kararı aldı. Sektörün tamamına yakını da elemanlarının çoğuna ücretsiz izin  verdi.
Mısırlı çalışanların tamamına yakını aile geçindirmekte olduğu için hepsi zor durumda ve herkes turizmin tekrar canlanması için dua ediyor. Çoğu işyeri ve ev sahibi önümüzdeki üç ay boyunca kiralarda %50 indirim yapılmasını kabul etti.
Hayat şu an gayet normal ilerliyor, her şey normal seyrine döndü, turizm dışında. Tüm bu ekonomik krizin tek faydasını doğa görmekte. Tekne ve dalıcı sayısı yok denecek kadar az olduğu için tüm resifler dinleniyor. Sean, Jackfish Alley'de harika bir dalış gerçekleştirdi (tek dalışta:iki köpekbalığı,iki eagle ray, baraküda sürüsü, treavally sürüsü, yeşil deniz kaplumbağası). Shark's Bay'de son üç yıldır yaptığım dalışlarda şu ank  bu kadar çok balığı ben de hiç görmemiştim. Kısacası şu aralar sualtı'nın keyfni çıkarıyoruz.
Olaylara politik yönden bakışım bir sonraki yazıya kaldı...
Görüşmek üzere..

You Might Also Like

2 comments

  1. slm pazartesi sharm a gelmeyi düşünüyorum..
    Bir kaç sorum olacaktı

    Bölgeye tekrar turist gelmeye basladımı yani turizim tekrar canlandımı.. ?? teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Selam, turizm canlandı diyemem ama İngiliz turistler var. Tüm her yer normal çalışma akışını sürdürüyor. Geldiğinizde tatilinizi aksatacak bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, hele ki dalış için geliyorsanız, tekne azlığından dolayı çok daha iyi dalışlar gerçekleştirebilirsiniz..

    YanıtlaSil

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe