Shark’s Bay 30 haziran

Temmuz 14, 2008



Yazın geç gelen ilk dalışı ve ben yeniden Shark’s Bay’deyim. Burasının adının Shark’s Bay( köpekbalığı koyu)olmasının sebebi; zamanında bedevi balıkçılar (bedoquin fishermen) avladıkları köpekbalıklarını burada plajda sergilerlermiş, bu nedenle de buranın adı Shark’s Bay olmuş. İnsanın aklına koyun adını ilk duyduğunda burada zamanında yüzlerce köpekbalığı yüzdüğü fikri gelse de, hikayesi aynen anlattığım gibi. Eğer Sharm’da gidecek sağlam bir plaj arıyorsanız, önerim kesinlikle Shark’s Bay. Burada bir süpermarket, bir restaurant, bir dalış okulu (Sunshine Divers)ve de Shark’s Bay Resort bulunuyor. Restaurant’ta ki yemekler oldukça güzel (bu sene el değiştirmiş, geçen sene daha da güzeldi).
İlk dalışımı iki boş housing ile gerçekleştirdim. White Knight yönüne doğru gittik, bir adet kocaman fantail stingray gördük ve ben fotoğraflayamasam da kendisiyle çekilmiş bir fotoğrafa sahip oldum.



Feathertail Stingray (Fantail: bu isimle de anılıyor).Pastinachus sephen.
W:Max.180, length to 300 cm. Red Sea, Arabiab Gulf to Melanesia,n. To Ryukyus, S. Africa and SE. Australia.
Max.Depth 25.3; Dive Time 54; Avg Depth 13.4

İkinci dalış: 17:16
İlk dalışın tekrarını bu sefer fotoğraf makinem ile gerçekleştirdim. Magic filter kullandım, çok ilginç bir şeyler görmedik; lionfish, anemon, soldier fish, lizardfish, puffer fish vb...
Max Depth: 15.5; Dive Time: 85

You Might Also Like

1 comments

  1. Interesting topics could give you more visitors to your site. So Keep up the good work.

    YanıtlaSil

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe