Evinize denge ve akışı sağlamak için 8 Feng Shui önerisi!

Mayıs 31, 2020


Hepimiz Feng Shui sanatının evlerinizin enerjisini pozitif olarak nasıl dönüştüreceği hakkında az çok bir şeyler duymuşuzdur, fakat sıra uygulamaya geldiğinden nereden başlayacağımızı tam olarak bilemeyiz.
Siz de benim gibi, Feng Shui tekniğini kullanmaya başlamak istiyor, fakat karmaşık açıklamaların içinden tam da çıkamıyorsanız, işinizi kolaylaştıracak bu önerilerle evinizde en kısa sürede zen ruhunu hissetmeye hazır olun. Evinizin ihtiyacı olan pozitif enerjiyi bir an önce sağlayın.
Feng Shui Nedir?
Feng Shui (direk kelime çevirisi Rüzgar-Su), elementler arasında denge ve uyumu sağlamak için yolan çıkan , milattan önce 4000’lere dayanan eski bir Çin felsefesidir. Bu felsefe, nesnelerin belli alanlara yerleştirilmesinin çevremizdeki enerjinin denge ve uyumunu sağladığını ve kişisel gelişimimize katkı sağladığını düşünür. Çin kültüründe doğru uygulanan feng shui sağlıklı ve huzurlu bir yaşam demekken, yanlış uygulandığında ise kötü şans ve talihsizlik getireceği düşünülmektedir.


Feng Shui’nun temel prensiblerinden olan, Feng Shui Pusulası, Bagua ve beş elementi birlikte kullandığınızda evinizde uyumu da yaratmış olacaksınız.
Feng Shui Pusulası:

Feng Shui pusulası, mobilyalarınızı yerleştirmenin en iyi yolunu belirler. Tüm odalarınızdaki büyük mobilyalara bu pusulayı uygulamalısınız, özellikle de yatağınız, masanız ve ocağınıza. Feng shui’nin en büyük karmaşası, mobilyalarınızı kapıya direk bakmayacak şekilde yerleştirilmesi, işte Feng Shui pusulası da burada devreye giriyor.
Bagua
Feng shui tasarımında kullanılan en yaygın araç, enerji akışına yardımcı olmak için bir odaya hangi unsurları yerleştirmeniz gerektiğini tanımlayan enerji haritası olan Bagua’dır.
Bagua, evinizi ‘bölgelere ayırmanıza’ ve her alana ne getirmek istediğinize bağlı olarak evinizin hangi bölgelerinin biraz daha üzerine oynanmasına ihtiyaç duyduğuna karar vermenize yardımcı olur.
Haritada işinizle, evinizle ve kişisel yaşamınızla ilgili dokuz renk var
Haritaya bakıp ‘Evimin gökkuşağı gibi görünmesini istemiyorum’ diye düşünenler için endişelenmeyin. Renkler, Bagua’daki elemanlar gibi, farklı enerji kaynaklarını, dokuları ve ruh hallerini odanıza nasıl getireceğinize dair bir rehber olarak tasarlanmıştır. Harita ile çalışmanın en kolay yolu evinizde bir ile üç oda seçmektir. Ardından, dekor kararlarınızı bildirmek için her alanda aktif olan renkleri ve öğeleri kullanmaya başlarsınız.
5 Element
Beş element (ateş, su, ağaç, metal ve toprak) yaşamın kendisini tanımlayan birbirine bağlı kuvvetlerdir. Feng shui’nin prensibi, her bir alanda bu unsurları dengelemektir:
The Spruce’a göre, her element belirli renkler, mevsimler ve şekillerle birlikte farklı bir enerji çekmektedir. Evinizi yeniden tasarlarken bu fikirleri nasıl birleştireceğiniz ile ilgili aşağıdaki kılavuzu kullanın:
Ateş: Kırmızı ve yaz mevsimi ile ilişkili olarak ateş sivri veya üçgen şekiller çeker. Aynı zamanda tutku ve aydınlatma ile de ilişkilidir.
Su: Su, siyah ve kışı ifade eder ve dalgalı, kavisli şekilleri çeker. Akış ve kayma özellikleri ile de bilinir.
Ağaç: Yeşil ve mavi, ilkbahar ile olduğu gibi ağaç ile de ilişkilidir. Bu eleman dikdörtgen, sütun benzeri şekiller çeker ve genişlemesi ile bilinir.
Metal: Metal, beyaz ve sonbahar ile eşleştirilir. Dairesel ve küre benzeri şekilleri çektiğine inanılan bu element, güzelliği ve verimliliği ile bilinir.
Toprak: Dünya daha geçiş mevsimleriyle birlikte kahverengi, turuncu ve sarı ile ilişkilidir. Bu element düz ve kare benzeri şekiller çeker ve topraklama, kendi kendine bakım ve stabilize edici özellikleri ile bilinir.

Feng shui’yi evinize dahil etmenin 8 kolay yolu

Girişi deşifre edin
1- Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, başlamak için en iyi yer evinizdeki ana giriş noktası olduğu için ön kapıdır. Herhangi bir dağınıklığı giderin ve kapının yanına bir ışık yerleştirerek veya bitki koyarak giriş yoluna pozitif enerji getirin. Bir ayna yerleştirmek de yeni fırsatları karşılamanın iyi bir yoludur.Ön kapı, sakinleşmek için yolculuğunuzun başladığı yerdir – bu yüzden kapınızın etrafını iyice temizleyip, gerekirse onu bir boya ya da ciladan geçirin. Ön kapı zenginliği temsil ettiği için, mükemel durumda olmalıdır. Enerjiyi evinize çekmek için kendinize kapının her iki tarafına koymak için yeni bitkiler veya fenerler alabilirsiniz. Ya da ‘ön’ kapınız dahili ise, güzel bir paspas veya halı veya gösterişli, güçlendirici bir baskı eklemeyi düşünün.
2- Büyük mobilyaları kapıya doğru açılandırın
Evinizdeki yatak, ocak ve kanepe ve diğer önemli öğeler, pozitif bir enerji alanını korumak için gereklidir. Her bir öğenin kapıya hafifçe bakacak şekilde yerleştirildiğinden ama ona doğru direk bakmadığından yerleştirdiğinizden emin olun. Kapıdan girdiğinizde direk olarak kanapeyi görmemelisiniz, fakat kanapede otururken kapıdan giren kişiyi görebilmelisiniz.

3- Açık koridorlar
Bir koridorunuz varsa, koridorların fırsatları temsil ettiği için dağınık ve çok eşya ile dolu olmadığından emin olur. Koridorun güzel ve parlak kalmasını sağlamak için çiçek veya ayna eklemeyi deneyin.Kapıdan girdiğinzizde koridor kenarlarında bıraktığınız ayakkabıları hızlıca ortadan kaldırın.
4- Açık alanı kucakla
Feng shui’de genel bir kural, mekanlarınızı düzenli tutmak, yeni deneyimler için hayatınızda fiziksel alan yarattığınız anlamına gelir. Evinizin her alanında kullanmadığınız eşyalarınızı ortadan kaldırın, buna mutfak da dahil. Her gün kullanamadığınız mutfak aletlerini tezgah üzerlerinden kaldırarak boş alanlar yaratın. Enerjinin evinizin içinde rahatça dolaşabilmesi için, boş alanlarınızı arttırmalısınız.
5- Pencerelerinizi temizleyin
Pencereleriniz evlerinizin gözleridir evde olduğunuz süre içinde sizin de dünyayı gördüğünüz gözlerdir, bu nedenle kirli olmaları durumunda dünyayı net göremezsiniz. Ayrıca pencereler evinize iyi enerjinin giriş, kötü enerjinin ise çıkış yaptığı yerdir, onları temiz tutarak bu enerji akışınızında büyük farklılık yaratabilirsiniz.

6- Kapıları kapalı tutun
Su servetle ilgili olduğundan ve mali durumunuzu tuvalete veya su giderineboşaltmak istemediğiniz için banyolarda her zaman kapının ve tuvalet kapağının kapalı olması gerekir. Bazı bitkileri nem oranını düzenlediğinden, banyonuza bitki eklemeyi de ihmal etmeyin.

7- Biraz yeşillik ekle
Bitkiler yaşam enerjisini sembolize ederken, doğaya geri dönmenin ve evinize daha fazla pozitiflik getirmenin iyi bir yolu, her alana biraz yeşillik eklemektir




8- Doğal ışığı arttırın
Unutmayın, doğal ışık sizi daha mutlu ve pozitif hissettirecektir. “Feng shui’deki aynalar aspirin gibidir” der Benko. Bir alanı genişletmek ve daha fazla ışık getirmek istediğinizde en hızlı ayarlamadır. Buradaki en önemli anahtar noktası, aynanın neyi yansıttığına dikkat etmenizdir, yani dağınıklığı mı yoksa güzel bir görüntüyü mü yansıtıyor. Bir aynayı asarken, sakin bir görüntü, daha fazla ışık, ya da odanın geniş alanlarını yansıttığından emin olun.
Ne bekliyorsun? Feng shui’nizi uygulamanızın ve iyi hisleri getirmenin zamanı geldi.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe