Tam on bir ay sonra!

Eylül 24, 2010

Not: Fotoğrafların büyük hali için üstüne tıklayabilirsiniz.

Yaşamak için neden bu şehri seçtiğimi bir kez daha anladım. Eğer deniz veya çöl sevdalısı değilseniz, Sharm el Sheikh gibi bir şehirde yaşamak tam anlamıyla kabusa dönüşüyor. Hamilelik boyunca dalış yapamadan geçirdiğim on bir ay boyunca, büyük şehir hayatını özleyip durdum. Kendime sürekli bu şehirle ilgili acaba sorularını sordum, ta ki geçtiğimiz haftaya kadar.

Dalış yapmaya biran önce dönebilmek amacıyla normal doğum planlamışken, doktorun önerisiyle sezeryan doğuma dönünce, 8 haftalık bir bekleme dönemi geçirmek durumunda kaldım. Dalmayı çok özlemiştim, ama son güne kadar gerçekten ne kadar özlediğimi meğer hiç anlayamamışım. Shark's Bay'e doğru yol alırken kalbim güm-güm atmaya başladı ve suya tam anlamıyla batana kadar kalbimin heyecandan çarpıntısı hiç geçmedi.




İnsan bir kere kamera kullanmaya başlayınca, ardından kamerasız daldığında kendini çıplak gibi hissediyor ya; bu  duyguyu hiç sevmediğimden daha ilk dalışta kamerayı da yanıma aldım. Kışın yeni bir strobe(Epoque ES350-DS) almıştık ve ben daha hiç kullanamadığımdan oldukça acemilik yaşadım. Yine onbir ayın sonucu şaşkın gibi etrafa bakakaldığımdan küçücük gobileri bulmak başka dalışlara kaldı, ama Shark's Bay bize yine süprizlerini yapmakta gecikmedi. Bir sonraki yazıda bu süprizin fotoğrafları olacak, ama öncesinde bu dalışta çektiğim ve hoşuma giden kareleri paylaşıyorum.


Favori arka planım!..Her Shark's Bay dalışında kontrol edip, acaba küçük bir gobi bulabilir miyim diye olan ritüel bakınmamı yaptım, fakat etrafında kardinal balığı ve dottyback dışında bir şeyler bulamadım. Bakalım bir sonraki dalışta ünlü arka planımızın önüne kim geçecek?


Shark's Bay'in en sevdiğim yeri 30 metrelerde bulunan mercan kulesine yaklaşırken, tek isteğim bir kaç iyi fotoğraf karesi yakalayabilmekti. Eğer bir mercan kulesi, glassfish (cam balıkları) ile doluysa, orada her zaman bir canlı fazlalığı bulunuyor. Cam balıkları nedeniyle bu mercan kulesi, diğer balıklar tarafından sanki açık büfe bir restaurant gibi muamele görse de, dışardan gelenler bu açıkbüfe restaurant'tan bir parça yemek kapabilmek için mercan kulesinin evsahiplerinden olan orfozlar ile bir kovalamaca yaşamak zorunda kalıyorlar.


Yaptığım iki dalışın sonucunda en sevdiğim fotoğraf yukarıdaki Melek balığı'nın fotoğrafı oldu. Daha önce bir çok kez fotoğraflasam da böyle bir karesini hiç elde edememiştim. Aslında melek balığını fotoğraflamak gibi hiç bir niyetim yoktu, kendisi kameranın dibine girip bu pozu verdi; ne regulatörümün sesinden korktu, ne de benden.O sırada iki tane bebek sarı ağızlı müren fotoğraflamaya çalışırken, öyle dikkatimi dağıttı ki, mürenleri bırakıp kendisini fotoğraflamaya başladım.


Müren fotoğrafı çekmek gerçekten sabır ve deneyim işi, henüz ne o deneyim ne de o sabrı elde edememiş olacağım ki, hala başarılı bir müren fotoğrafım yok. Aynı anda aynı müreni fotoğraflayan Sean, müren'in gözü ile onu temizleyen wrasse'nin gözünün aynı karede olduğu harika bir makro fotoğraf çekti, bense elimde kalanla yetinmek durumunda kaldım.



 Evde Mina Lisa'nın bizi beklemesi dolayısı ile 60 dakikalık iki dalış yaptık ve dalış süreleri hızla bitiverdi, hiç oyalanmadan hızla kızıma dönüverdim.Onbir ay sonrası dalmayı deliler gibi nasıl özlediysem 6 saatlik ayrılık sonucu da Mina'yı deliler gibi özlemiştim.


 Artık eskisi gibi 120 dakikalık dalış süreleri, günde üç dalışlar imkansız gibi gözüküyor, bu pazar tekrar Shark's Bay'e dalışa gideceğiz. Bu sefer Mina da bizimle gelecek ve ilk defa onu denize sokmayı deneceğiz. Umarım anne-babası gibi o da denizi sever.
Herkese sevgiler...



You Might Also Like

2 comments

  1. Çiğdemcim ellerine sağlık, 11 ay beklemene değmiş. Ama asıl ayrılık Mina'dan olan olsa gerek.. Onunla hiç ayrılmayın :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Eline gözüne ciğerlerine sağlık, Fotograflar harika :)dottyback'li ikinci fotografina ise bayıldım.
    :)
    Sevgiler, Mina Lisa'yı da simdilik ayaklarin altindan öpüyorum. Bir gün gelecek mıncıklayacağım :))

    YanıtlaSil

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe