7 Temmuz Shark Yolanda ve Marsa Ghozlani

Temmuz 14, 2008






10:11İşte büyük an ve bu yazın ilk Shark Yolanda dalışı. Suya atlamamızla beraber Shark Reef duvarında Snappers(Avcı balığı) ve Batfish(yarasa balığı) sürüsü ile karşılaştık, biraz maviye doğru yol alarak orada da baracuda(baraküda) sürüsü yakaladık. Yolanda reef’e doğru kuvvetli bir akıntıya kapıldık ve kendimizi hızlıca Yolanda’da bulduk, Yolanda ile Satellite reef’in arasına girmeyi denedik ve biraz da yol aldık, fakat ters akıntı vardı ve dehşet yorucuydu, Satellite reef’e gittik ve orada vakit geçirdik.Dalışın sonunda şiddetli akıntı bizi bekliyordu ve tekneye yol alırken deli bir efor sarfettik.
Max Depth: 28.3
Dive Time: 47
Avg: 14.0

12:19 İkinci dalışa Anemon City’den başlayıp, Yolanda’da bitirmeye karar verdik. Tek bir güzel anemon fotoğrafı yakalayamadım ama daha Anemon City’den itibaren her çeşit balık bizi bekliyordu. Travellies, Unicorn,Batfish, Scorpion ve diğerleri... Shark Reef’e geldiğimizde Sean ve bizimle dalan rus çift blue dive yapmaya doğru yöneldiler, ben reef’te kaldım va Shark Reef ile Anemon City arasındaki lagunadan ilerlemeye karar verdim.İyiki de bu yolu seçmişim, büyük black trevally(bir kaç tane) unicorn grupları lagunadaydılar.Akıntı sıfırdı ve her şeyin tadını çıkardım. Serbestçe dolaşan iki giant moray (müren),masked puffer fish(maskeli balon balığı)ve daha bir çok tür... Shark Reef ile Yolanda Reef arasındaki Laguna’da Sean’lar ile buluştuk. Yine lagunadan Yolanda’ya yol almaya devam ederken bir anda üstümüzden hızla geçen bir Manta yakaladım, iki seçenek vardı , fotoğraf çekmek ya da diğerlerine Manta’yı işaret etmek. Geçen sene bu hatayı yapmıştım, whale shark gördüğümde fotoğraflamak yerine diğer dalıcıları da Whale Shark’tan haberdar etmiştim ve sonuçta elimde 3 kötü fotoğraf kalmıştı. Bu sefer doğru seçim, zaman kaybetmeden fotoğraf çektim,4 poz yakaladım.
Hemen arkasından çiftleşen iki müren gördük. Bir tanesi diğerinin üç katı büyüklükteydi. Mükemmel bir dalıştan sonra üçüncü dalışı yapmaya karar verdik.
Max Depth: 18.3
Dive Time: 56
Avg: 11.3



15:18 Dalacağımız yerin Marsa Ghozlani olduğunu öğrendiğimde tüm hevesim kaçtı. Daha dalmadan önce kısır bir dalış olacağını biliyordum. Büyük bir octopus(ahtapot) dışında öyle harika bir şey görmedim. (Cornet fish, masked butterfly fish, crocodile, clownfish, travelly, boxfish ve bir kaç şey daha...)
Max Depth: 24.4
Dive Time: 57
Avg: 11.9


Cumartesi günü Marsa Bareika’ya kampa gidiyoruz. Kıyı dalışı yapıp, çadırda kalacağız. Sanırım kötü bir uykuya sahip olacağım, fakat yine de gitmeye değer.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe