1 Temmuz Ras Um Sid

Temmuz 14, 2008




Shark&Yolanda’dan sonra favori dalış bölgem Ras Um Sid. Yeniden El Fanar plajındayım, şaşırtıcı bir şekilde bomboş, hatta Sharm’ın tamamı için bomboş diyebilirim. El Fanar’da değişen tek şey iskele yapılmış olması, bu da çekeceğim her türlü işkencenin son bulmuş olması anlamına geliyor. Geçtiğimiz yaz burada bir iskele yoktu ve mercanlara zarar vermeden denize ulaşmak tam bir işkenceydi. (sabah saatlerinde sular çekilmiş oluyordu ve yüzmek imkansızdı.)



Amerika’da tüm elektroniklerin yarı fiyat olması nedeniyle, tanrıdan son zamanlardaki en önemli dileğim Amerikalı arkadaşlar edinmekti. Ve mutlu gün, Ursula ve Mick ile tanıştım. Onlar Chiago’da yaşıyorlar ve harika iki dalış ile mükemmel bir güne sahip olduk. Kasım’da Türkiye’ye gelecekler ve tekrar görüşeceğiz.
Ras Um Sid, Tiran boğazının başlangıcını işaretleyen yüksek bir deniz feneri olan bir burun. Dalış bölgesi bu deniz fenerinin doğusundaki alan oluyor. Denilenler ve yazılanları feyz alırsam,Kuzey Kızıldeniz’in en mükemmel gorgonian ormanına sahip. Fakat bu fevkalade orman, deneyimsiz dalgıçların gorgonian'larla fotoğraf çekilmek istemesi nedeniyle her gün biraz daha yok oluyor.Her gün palet darbeleriyle kırılmaya devam ediyorlar.
Eğer kıyı dalışı yapıyorsanız Büyük bir Massive Pore Coral’ın ordan dalışa başlayıp, hemen ilerisinden 15 metrelere iniyorsunuz ve burada gorgonionları görmeye başlıyorsunuz. 25 metreye düştüğünüzde mükemmel gorgonionlarla birlikte buluyorsunuz kendinizi. Burayı pas geçtikten sonra tekrar 14-15 metrelere yükseldiğinizde geldiğiniz arenada her çeşit reef balığı sizi bekliyor.




11:38
İlk dalış akıntının fazla olması sebebiyle pek bir fotoğraf alamadım, ve dönüşte ters akıntıda olduğumuzdan açıkçası çok yorucuydu. Yine de her şey harikaydı, bu harikalığın içine bir de hawskbill kaplumbağa dahil oldu.
Max Depth: 23.7
Dive Time: 52
27 Degress


14:07
İkinci dalış için tek kelime kullandık “unbelievable”. Akıntı yoktu ve biz görebileceğimiz her şeyi gördük. Küçük bir baracuda grubuyla vakit geçirdik, anne-baba ve çocuktan oluşan 3 Napoleon fish, Trevallies ve diğerleri.
Max Depth: 28.9
Dive Time: 56
27 Degress

You Might Also Like

1 comments

  1. If im in the situation of the owner of this blog. I dont know how to post this kind of topic. he has a nice idea.

    YanıtlaSil

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe